Sjøsamisk kjøkken

Saukjøtt

Tørrkjøttsuppe, rognbollesuppe... Bli kjent med sjøsamisk kultur gjennom mat. Mattradisjonene i området gir oss gode kulturopplevelser og forteller mye om kulturen vår. Velkommen til å ta del i våre sjøsamiske matopplevelser med fokus på lokal mat. Vi serverer kun på bestilling!

 

 

 

  Rognbollesuppe_tallerken.jpg 

Vårt sjøsamiske kjøkken har fokus på lokale mattradisjoner og serverer sjøsamiske retter fra Nord-Troms. Sjøsamisk mat er inkludert i møtepakker ved bestilling av møtelokaler på senteret.  

Servering på bestilling
Vi serverer og leverer sjøsamisk mat til møter og arrangementer på senteret, i Kåfjord og nærliggende områder. Merk at vi kun serverer mat på bestilling.  

Kurs og konferanser 
Se pris på våre møtepakker med servering til kurs og konferanser

Kontakt oss på epost: annkristin@nordligefolk.no eller telefon: 413 38 013

MENY 

I sommer tilbyr vi følgende retter: 

 

rognbollesuppe Foto Reni Wright_250x166.pngVarmretter: 

* Boknafisk med gulrotstuing, baconfett og kokte poteter            

* Lettsalta torsk med hvitsaus, grønnsaker og kokte poteter 

Tørrkjøttlapskaus. Inneholder fårekjøtt, poteter, gulrøtter, kålrot

* Biđus - reinkjøttsuppe med gulrøtter og poteter

* Småstek av okse- og fårekjøtt, ertestuing, gulrøtter og kokte poteter

* Viltgryte med grønnsaker og hjemmelaga potetmos

Hjemmelaga karbonader med erter, løk og egg

 

Koldtbord med røkt laks, hjemmelaga kjøttrull, fylte egg med reker og laks, ulike skinker, ovnsbakt kald laks, druesalat og pastasalat, brød og smør.

 

Enkle retter:

* Reker, loff og majones

* Hjembakt brød med brunost og nyrørt syltetøy

 

Har du andre ønsker? Ta gjerne kontakt for tilbud. 

 

Om vårt kjøkken

tyttebær FotoReni Wright_300x200.png

Boknafisk, torsketunger, tørrkjøttlapskaus, hjemmelagde fiskekaker, biđus (reinkjøttsuppe). Vi tilbyr en rekke sjøsamiske matretter. Menyen vil variere med tilgangen på råvarer. Vi har fokus på lokalmal og sjøsamiske mattradisjoner. Fisk, sau og reinkjøtt er sentrale råvarer i vårt sjøsamiske kjøkken. 

En spesialitet fra vårt område som vi tilbyr er rognbollesuppe. Rognbollene av tørrkjøtt og torskerogn kokes i tørrkjøttkraft med gulrøtter og poteter.  Denne populære retten anbefaler vi alle tilreisende å smake.

Også reinkjøtt finner du på vår meny. Den nære kontakten med reindriftssamer har ført til at reinkjøtt også er en naturlig del av det sjøsamiske kjøkkenet. 

 

Hos oss får du servert det meste, på tradisjonelt vis med lokale råvarer. 

 

Be om tilbud:
Tlf: 413 38 013
epost: annkristin@nordligefolk.no