Idar Kristiansen (1932-1985) - Utstillingsåpning 6. mai

Idar høsten 1984 Olderdalen foto av Torgrim Rath Olsen

"Mitt liv er en serie anekdoter, sammensatt av en rekke små hendelser", sa Idar Kristiansen. Bli kjent med Kristiansen kunstnerliv og mangesidige talenter.

Utstillingsåpning 6. mai på Senter for nordlige folk, kl. 12.00

Idar Kristiansen er mest kjent for sitt forfatterskap. For bøker i romanserien Kornet og fiskene fikk han Aschehoug-prisen i 1980, og ble nominert til Nordisk råds litteraturpris 1981. I utstillingen møter vi i tillegg maleren, lyrikeren, læreren, journalisten og samfunnsdebattanten. Idar Kristiansen var en produktiv, engasjert og mangesidig kunster. En mann med mye på hjertet.

Utstillingen står på Senter for nordlige folk fra 6. mai - 25. august, med unntak av Riddu-uka.Idar med pipe

Kl. 12.00 i Kultursalen

Kåfjordkoret synger, tale ved fylkesrådsleder Willy Ørnebakk, kortfilmvisninger ved Ørjan Bertelsen, foredrag om Kristiansen ved Kaisa Maliniemi og John Gustavsen, Soleng-brødrene synger

Kl.14.00 går vi ned i utstillingen

Utstillingen er er laget av Senter for nordlige folk, Troms fylkesbibliotek, Nord-Troms museum og Halti kvenkultursenter, og er støttet av Norsk kulturråd, Fritt ord, Troms fylkeskommune og Kåfjord kommune.

Kom og bli bedre kjent med Kåfjordkunstneren, som i mai ville blitt 85 år.

Velkommen! Gratis inngang.

Samme dag er det åpning av ny kultursal på Senter for nordlige folk, med åpningskonserter og visning av filmen Sameblod.

 

Foto: Torgrim Rath Olsen